In 2017 hebben onze schrijvers weer vele lezers in Nederland & Vlaanderen talloze spannende & ontspannende leesuren gegeven. Wat was het een goed boekenjaar voor onze uitgeverij. Veel mooie recensies in de media voor en over onze schrijvers, en van bijna alle titels verscheen er een tweede of zelfs derde druk. En dat met dank aan onze trouwe lezers en natuurlijk ook aan de vele enthousiaste boekhandelaren!

NOG EEN KEER HET JAAR 2017 IN EEN OVERZICHT

Lezers konden bijvoorbeeld kennismaken met de inspirerende verhalenbundel Hoezo toevallig van Ruut de Kloet. Alweer haar vijfde boek. Gezien de dankbare reacties van de lezers aan Ruut was en is dit boek nog steeds een toevallig schot in de roos. En Ruut werd in 2017 ook uitgeroepen tot de Grand Lady van Natuurgeneeskundigen.  

      

En dan natuurlijk de historische roman over de afschaffing van de slavernij op Curaçao:  Het offer van Remo van Jacques Hermelijn. Wat deze novelle sowieso bijzonder maakte was dat deze uitgave de allereerste tweetalige in de Nederlandse boekengeschiedenis is: zowel in de Nederlandse als in de Papiamentse taal. Onze koning Willem-Alexander ontving een exemplaar.

Evenals meer dan driehonderd VWO & Lyceum examenkandidaten op Curaçao – afgelopen juni.

In mei, net voor de komst van president Trump naar Brussel voor onder andere de NAVO Top en de opening van het nieuwe NAVO-gebouw lanceerden wij de spannende boek De Slangenkuil van schrijver Carin Bruekers.

Een onthutsend verhaal over het NAVO-hoofdkwartier in de jaren ’90. In die tijd was zij secretaresse in het kantoor van de hoogste baas van de NAVO, secretaris-generaal Dr. Manfred Wőrner. In de Private Office ontmoette Carin Bruekers alle wereldleiders voor haar baas. Net voor zijn overlijden in 1994 werd ze toegevoegd aan Sectie Vijf. Het bleek een ‘vuurwerkfabriek’ vol grote ego’s.

 

 

 

 

 

 

 

In juni verscheen al de tweede druk van dit boek, gevolgd door een derde druk in de maand juli & plus Carin ontving veel mooie recensies van geïnteresseerde lezers.

 

Van begin juli tot vooral eind augustus 2017 stond qua media ook in het teken van het 20 jarig overlijden van prinses Diana. De veelbesproken roman Koninklijk Complot – over prinses Diana & Dodi Fayed van onze schrijfster Linda Udo verscheen 1 juli als luisterboek bij Storytel – op de geboortedag van prinses Diana. De Telegraaf besteedde dat weekend eveneens er een artikel aan. Met de verschijning van deze luisterversie kunnen lezers kiezen uit een fysiek boek – verkrijgbaar bij alle boekwinkels in Nederland & Vlaanderen. Uit een digitale versie – ePub – bij alle bekende boekenwebsites zoals Bol.com en uit een luisterversie. Te beluisteren via Storytel of te downloaden via Luisterrijk. Eind augustus werden ontzettend veel boeken in de boekhandel verkocht, dankzij tal van televisieprogramma’s et cetera.

    

OP NAAR DE 60.000 LEZERS VOOR ROMANSCHRIJFSTER LUCIA DOUWES DEKKER

Alle boeken van romanschrijfster Lucia Douwes Dekker zijn sinds de zomer van 2017 ook digitaal te lezen. Via alle bekende boekenwebsites plus via een KOBO abonnement bij Bol.com en ook digitaal te lezen via de bibliotheken in Nederland.

En zoals we al eerder meldden afgelopen jaar: in 2017 ging Lucia Douwes Dekker de lezersgrens over meer dan 60.000 boeken. Lucia blijft een van de meest geliefde romanschrijfsters in Nederland en daar zijn lezers al vele jaren heel blij mee.

*** PEARLS *** PEARLS *** PEARLS *** PEARLS *** PEARLS *** PEARLS ***

Het najaar van 2017 begon met de lancering van de roman Verzwegen van de Noord-Hollandse schrijfster José Kruijer. De presentatie vond plaats in een enorm drukbezochte boekwinkel en voor haar vormde die avond een warm bad.

Bijna meteen gevolgd door enthousiaste & goede leesreacties met 4**** en 5***** sterren waarderingen. Volop publiciteit in de media, interviews en een tweede druk van haar prachtige roman Verzwegen.

Eind 2017 was José Kruijer  samen met haar man Eric Kruijer te gast op het jaarlijkse Mercurs Gala. Waarom? Haar boek speelt zich af op de redactie van een magazine. Nimmer was er roman geschreven in deze setting en dat vormde voor de directie van de Magazine Media Associatie (brancheorganisatie voor publiekstijdschriften) de reden om haar uit te nodigen aanwezig te zijn op het jaarlijkse gala van tijdschriften. En in januari 2018 was de bekendmaking dat haar boek Verzwegen was uitgeroepen tot 2de “Beste Nederlandse Vrouwenthrillers Boek 2017” door de lezers van Vrouwenthrillers.nl.