LA SALSA DE CUCARACHAINTRIGES IN DE DIPLOMATENWERELD

In Dans van de kakkerlak volgt Laura van Doorn na een onstuimige nacht haar geliefde naar Peru om er samen een bestaan op te bouwen. Ze krijgt een baan bij het consulaat van een kleine staat en komt er geleidelijk achter dat niets in de wereld van de diplomatie is wat het lijkt.

Laura’s liefdesleven begint te wankelen wanneer haar geliefde niet de man blijkt te zijn waarin zij geloofde. Maar wie is wel te vertrouwen? Haar baas, de charismatische Ralph Maseda Thierbach, of de mysterieuze Jim Lawson? Langzaam wordt Laura meegezogen in een web van spanningen en intriges in het diplomatencircuit in Lima.

Dans van de kakkerlak is geschreven door romanschrijfster Lucia Douwes Dekker en speelt zich af in de jaren ’80 in hartje Lima, de Peruaanse hoofdstad. Deze roman is verschenen in een digitale versie en beschikbaar via alle bekende boekenwebsites in Nederland en Vlaanderen. Ook digitaal te downloaden via Apple en Amazon.

Dit ter gelegenheid van het tienjarig schrijversjubileum van Lucia Douwes Dekker (2010-2020) In deze tien jaren schreef Lucia zes romans en in de laatste zes weken van 2020 vieren wij als uitgever met Lucia haar jubileum samen met haar schare trouwe lezers. Als klein cadeau aan haar lezers is Dans van de kakkerlak in de maand december 2020 en in januari verkrijgbaar voor € 1,99

LA SALSA DE CUCARACHA – de dans van de kakkerlak

De kakkerlak, de kakkerlak

kan niet meer lopen

want hij heeft geen,

want het ontbreekt hem aan geld om uit te geven.

Alle meisjes hebben in hun ogen twee sterren

maar de Mexicaanse meisjes zijn zeker het mooist.

De kakkerlak, de kakkerlak

kan niet meer lopen

want hij heeft geen,

want het ontbreekt hem aan marihuana om te roken.

La cucaracha is een populair strijdlied in Zuid-Amerika. Aan de ene kant is de kakkerlak een vies beest dat volgens het liedje marihuana rookt en geld nodig heeft. Maar aan de andere kant kent hij ook liefde voor de meisjes. Heel dubbel, zoals ook de diplomatieke dienst heel dubbel is. Aan de ene kant leven de diplomaten in een beschermde wereld van glitter en glamour. Maar er is een zwarte kant met de handel in drugs en geld. Net als kakkerlakken verstoppen de diplomaten hun praktijken die het daglicht niet verdragen. Pas als het donker is, laten ze zich weer zien.