We zijn enorm trots en blij dat we mogen aankondigen de 6de roman van Lucia Douwes Dekker: ‘DE TERUGKEER VAN JULIA CAGLIERI speelt zich af in het vaak bruisende Valencia. En nog trotser zijn wij dat dit jaar voor Lucia Douwes Dekker ook haar 10 jarig schrijverschap is. In 2010 verscheen haar eerste roman, en tien jaar later Lucia’s 6de roman. Hoe fijn is dat voor haar schare trouwe lezers.

Hieronder een tipje van de sluier van de roman De terugkeer van Julia Caglieri.

“Het bijzondere licht in Valencia, dat alles makkelijker doet aanvoelen,maakt dat er aan het leven niet zo zwaar getild hoeft te worden”

PADUA EIND VORIGE EEUW

Voor Guiseppi Caglieri – hoofdtuinman van de beroemde Orta Botanica in Padua – is zijn dochtertje Julia met al haar dromen een principessa. Maar Guiseppi’s verbitterde moeder Marietta Caglieri dringt erop aan ‘het kind’ naar Nederland te sturen, waar ze thuishoort. Na haar vaders overlijden gaat Julia naar het bruisende Valencia, waar oom Vito en zijn muzikale echtgenote Elsbetta haar opvoeden. Daar ontdekt Julia de liefde voor stadsarchitectuur.

AMSTERDAM, ARNHEM, BIRMINGHAM, LONDEN, NEW YORK & VALENCIA

Julia heeft haar roeping als stedenbouwkundige gevonden. Met haar Amerikaanse levenspartner Rob Stonewell runt ze een internationaal architectenbureau aan de rivier de Rijn in Arnhem. Op een dag doet de gemeentelijke stadsvernieuwing van Valencia een beroep op hun deskundigheid. De narcistisch en op geld ingestelde Rob denkt daar het zijne van, Julia het hare. Evenals de Engelse Sal Martín, die ooit furore maakte in het herontwikkelen van oude industriële gebouwen.

Wij wensen alle talloze boekenfans van Lucia Douwes Dekker weer heerlijke leesuren toe en meereizen-avonturen in haar nieuwste roman.