Volgende week, donderdag 25 mei, komt President Trump naar Brussel voor de jaarlijkse NAVO TOP. Volgens bronnen binnen de NAVO opent hij dan ook meteen het nieuwe NAVO gebouw.

Een dag later verschijnt het boek De Slangenkuil. Een onthutsend verhaal over het NAVO hoofdkwartier in de jaren ’90 – geschreven door de Nederlandse Carin Bruekers. Zij was in die tijd de secretaresse van de NAVO secretaris generaal, de hoogste baas van de NAVO.

DE SLANGENKUIL: een onthutsend verhaal over het NAVO-hoofdkwartier in de jaren ’90 in Brussel

De meesten weten aan welke kant het brood geboterd is

Brussel was in de jaren negentig van de vorige eeuw al de diplomatieke hoofdstad van Europa. Hier werden wereldgeheimen ontleed, ontmanteld en gedeeld. Ruim 5.400 diplomaten, werkzaam voor de NAVO, de EU, de Raad van Europa, Eurocontrol, de VN en Unesco vormden met alle ambassades ook een spionnenbroeinest.

Iedereen hield iedereen in de gaten.

Wanneer grote ego’s hun geweten verliezen                

Sectie Vijf is een zwaarbeveiligde afdeling binnen de NAVO waar hooggeplaatste militairen werkzaam zijn. De topambtenaar van deze sectie wordt met andere diplomaten door gokschulden, drugs- en alcoholverslaving een speelbal van het exclusieve Internationaal Academisch Genootschap dat een maffiafarce blijkt. Zo komt men ook in aanraking met de uiterst gevaarlijke Guidestones theorie (het terugdringen van de wereldbevolking), verspreid door de geheimzinnige New World Order (NWO). De Amerikaanse minister Kissinger schreef Plan for Food Control Genocide dat uiteindelijk werd besproken in de Club van Rome en de mysterieuze Bilderberggroep – waarvan prins Bernard een van de initiatiefnemers en de Belgische politicus Herman Van Rompuy deelnemer was.

Weet wat je zegt, maar zeg niet wat je weet

Carin Bruekers was secretaresse in het kantoor van de NAVO secretaris-generaal Dr. Manfred Wőrner. In deze Private Office ontmoette zij alle wereldleiders voor haar baas. Net voor zijn overlijden in 1994 werd Carin toegevoegd aan Sectie Vijf. Het bleek een ‘vuurwerkfabriek’ vol grote ego’s. Door haar integerheid had zij een indrukwekkend netwerk binnen en buiten de NAVO opgebouwd. Een van hen was de bekende Nederlandse journalist Haye Thomas. Zij nam hem en de vermaarde strafpleiter Max Moskowicz sr. uit Maastricht in vertrouwen over de interne chantagepraktijken.

 

Nu, twintig jaar later, onthult Carin in De Slangenkuil haar memoires en haar bijzondere ervaringen in Sectie Vijf, de glasharde werkelijkheid binnen het volkenrechtelijke bondgenootschap NAVO.

Haar boek ligt vanaf 26 mei in de boekhandel in Nederland en Vlaanderen. Prijs 20 euro. 298 pagina’s inclusief een interessant addendum.