Zondag 25 november 2018  Boekhandel Scheltema – Rokin Amsterdam – aanvang 15:00 uur: presentatie van het boek van Willem Bol

Costen ende Baeten: verzekeringsmaatschappijen die zonder enige zelfreflectie niet schromen om alles te doen voor het realiseren van minder ‘Costen en meer ‘Baeten’.  

Jaarlijks worden tal van Nederlanders slachtoffer als zij aanspraak willen maken op een van hun verzekeringspolissen. Zo ook Willem Bol, een hardwerkende ondernemer die door een hernia arbeidsongeschikt raakte. De voormalige bankier, NCRV-presentator en integer televisiemaker van onder meer Business Update en Domino Day, moet vanwege zijn lichamelijke malaise helaas een beroep doen op zijn arbeidsongeschiktheids-verzekering bij Generali.

Wanneer Generali zijn AOV-uitkering vier jaar later stopzet wegens – in hun ogen – fraude, begint voor Willem Bol de financiële malaise. Hij trekt ten strijde tegen frauderende keuringsartsen, wordt achtervolgd door detectives en ontvangt anonieme bedreigingen en brieven. Het gaat van kwaad tot erger. De Generali-directie pleegt aantoonbaar valsheid in geschrifte door te rommelen met een rechtbankvonnis. Ook de gemeente Hilversum en andere instanties doen niet wat ze behoren te doen. En zo raakt het gezin hun (t)huis en gelukkig gezinsleven kwijt en wordt Willem Bol door jarenlange angst en stress steeds zieker. Al vele kranten, tijdschriften en televisiemakers interviewden Willem Bol en zijn vrouw Simone Bol de afgelopen jaren. Dit boek schetst een verbijsterend beeld van deze en andere verzekeringsmaatschappijen. Nog steeds is zijn juridische strijd met ASR niet afgewikkeld.

Generali durfde Willem Bol nooit voor verzekeringsfraude aan te klagen. Maar hij werd wel een immens verzekeringsslachtoffer. Het boek Costen ende Baeten is ook een oproep aan directies en medewerkers van verzekeringsmaatschappijen om te doen wat ze volgens hun eigen statuten beloven.

Over Willem Bol

De sleutel tot succes in zijn werk was ‘altijd transparant opereren, geen gekonkel en geen spelletjes spelen’. Na een carrière in het bankwezen, werd hij bij het publiek bekend als de populaire NCRV-televisiepresentator. Daarna maakte hij achter de schermen talloze televisieprogramma’s. Hij was onder andere bedenker van RTL Business Update en maakte als Uitvoerend Producent van Domino Day een Europees televisiesucces.

“Het leven heeft mij geleerd, dat men altijd eenzaam is wanneer het onrecht bestreden moet worden. Het enige wat men nodig heeft is een sterke vuist en een onbevreesd gemoed!”

-Olivier B. Bommel (Bommelsaga – Marten Toonder)

——————-

Het boek ligt medio november 2018 in de boekhandel in Nederland.

ISBN: 978 94 91535 697            Aantal pagina’s: 300         Prijs € 20,00