soms loont het ook om een bescheiden schrijver te zijn. Wie onze romanschrijfster, Lucia Douwes Dekker enigszins kent, weet dat ze zelden in de publiciteit wil verschijnen. Liever blijft ze op de achtergrond en schrijft in haar tuinhuisje verder aan een nieuw manuscript.

Vorige week, tijdens een aangename lunch met Lucia in Blaricum, vroegen we ons af hoeveel lezers haar romans (bij elkaar opgeteld, dus) al gelezen zouden hebben. We hebben de verkochte boeken en de uitleningen van de bibliotheken van de afgelopen vijf jaren verzameld. Van een aantal bibliotheken weten we dat ze regelmatig in de top 10 uitleningen staat). En zo kwamen we uit op exact 48.391 verkochte en uitgeleende bibliotheekboeken tot eind 2016. Begin dit jaar was er ergens dan ook al de 50.000ste lezer. Lucia blijft er bescheiden onder maar voor romans van een Nederlandse schrijfster is dat echt een mooi lezersbereik.

Haar romans zijn onlangs ook digitaal verschenen, net voor deze zomer. Ze zijn verkrijgbaar via alle bekende boekenwebsite (plus via een KOBO abonnement) & ook digitaal te lezen via de Koninklijke bibliotheek als je als lezers daarvan een abonnement hebt!