Het is zover! Donderdagavond 21 april lanceren we de nieuwe roman van Linda Jansen Boven water bij de Libris boekhandel Van Kemenade&Hollaers in Breda.

Linda Jansen zal het eerste kakelverse exemplaar Boven water uitreiken aan de burgemeester van Breda, de heer Paul Depla. Aanvang 18.30 uur met een drankje. Na de feestelijke lancering zal Linda haar nieuwe roman signeren. U bent van harte welkom.

 

 

DE ONTHULLING OVER ´BOVEN WATER´

 

Hoe sterk moeten geliefden zijn om met elkaar boven water te geraken

 

In het vervolg op de succesvolle roman ´Onder water´ zijn de scherven van het huwelijk van Tom en Liz in Boven water pijnlijk voelbaar.

De mooie, eens zo sprankelende Liz herstelt moeizaam van de lafhartige aanval die op haar is gedaan. Fysiek heeft zij langdurige revalidatie nodig; geestelijk moet ze dealen met het geschade vertrouwen van geliefden om haar heen. De uiterlijke schijn, de onechte vriendschappen en haar minnaar zijn uit Liz’ leven verdwenen. Toms luxe sloepenbedrijf gloort als nooit tevoren en staat aan de vooravond van internationaal succes. In hun verwoede pogingen om met elkaar te vechten voor hun huwelijk worden zowel Liz als Tom blootgesteld aan externe verleidingen. Hun huwelijk dreigt opnieuw zwaar op de proef  te worden gesteld. Het Zwitserse Davos zorgt voor de grootste turbulentie in hun leven, als Liz de confrontatie aangaat met de erfenis die Tom lang voor haar verborgen heeft gehouden.

Boven water : over de verstrengelde liefde tussen twee mensen. Over hartstocht, twijfels, trouw, erotiek en over overwinningen en verlies.

                                                                    * * * * * * 

Oudjaar Onder water illustratie RV Nau uitgevers

 

 

Vele lezers in Nederland en Vlaanderen wist Linda Jansen te verrassen met haar spannende roman ´Onder water´, over de liefde tussen twee mensen die dreigt onder te gaan.

 

 

Boekhandelaren beschouwen haar als een rijke aanvulling in het Nederlandstalige  schrijversland.

De media beoordeelden de keuze van de auteur om vanuit twee hoofdrolperspectieven te schrijven als ontwapenend.

Een veelgehoorde lezersreactie was: ´Ik zag het niet aankomen.´

4**** en 5 ***** leessterren ontving zij al van haar vele lezers. Linda Jansen woont met haar gezin in het bourgondische Brabant.

 

 

Onderstaand enkele quotes van de hoofdpersonages in Boven water 

 

Liz´ belofte aan Tom: Het komt allemaal goed, Tom. Dit wordt echt ons jaar, met ons komt het goed, we werken er hard voor. Met liefde en geduld overwinnen we alles.’

Toms belofte aan Liz: ‘Proost op deze geweldige avond. Het startsein van ons nieuwe leven. Ik heb erover nagedacht, misschien een beetje lang, maar ik wilde wachten tot vanavond. Dit is het geschikte moment om het te vragen.’

Toms stille belofte aan zijn dochter: ‘Ik ga nog beter mijn best doen, Lara, dat ben ik jou verschuldigd,’ spreek ik mezelf moed in. En ik meen het.

Toms belofte aan Stef: Heel kort twijfel ik of ik een geintje met hem uit zal halen, maar ik ben zelf veel te enthousiast om het nieuws langer voor me te houden. ‘Welkom aan boord, jongen,’ bulder ik door de hal.

Suus´ belofte aan Liz: ´Die actie van jou, die keur ik af. Maar je blijft toch mijn vriendin.´

Een anonieme belofte: Ik ben radeloos en het enige dat ik je toewens, is dat jou hetzelfde overkomt als mij: Dat je eens met lege handen staat en intens bedroefd terugdenkt aan wat je ooit had.