De Amerikaanse producent en filmregisseur Mark Roemmich, die al vele filmproducties, televisiecommercials en documentaires op zijn naam heeft staan, ziet kansen voor verfilming van het boek ´Koninklijk Complot´ van schrijfster Linda Udo. Roemmich werkt momenteel aan het filmscript en zal het project, zodra zijn funding groep groen licht heeft gegeven, in Europa gaan draaien.

Geïnspireerd door het boek ´Koninklijk Complot´ van de Nederlandse auteur Linda Udo heeft de succesvolle Belgische regisseur, scenarist en producent Kenneth Kerckhofs de pitch voor verfilming van deze thriller in Amerika voorbereid. En niet zonder succes. Uiteindelijk hebben zich vijf interessante kandidaat producenten gemeld voor verfilming van het boek. Uit de selectie heeft de auteur samen met Kerckhofs voor de Amerikaanse producent/regisseur Mark Roemmich gekozen.

Kerckhofs en de auteur hebben het afgelopen jaar diverse malen nabij Antwerpen gesproken over de verfilming van ‘Koninklijk Complot’. De Vlaamse regisseur schatte de kans op verfilming van de thriller altijd hoog in gezien het bijzondere verhaal.

Auteur Linda Udo en Kenneth Kerckhofs in gesprek over de verfilming van Koninklijk Complot op kasteel domein de Renesse te Oostmalle. nabij Antwerpen (Ton de Vries fotografie)

Auteur Linda Udo en Kenneth Kerckhofs in gesprek over de verfilming van Koninklijk Complot op kasteel domein de Renesse te Oostmalle. nabij Antwerpen (Ton de Vries fotografie)

Zowel Kerckhofs als Roemmich zijn gefascineerd door het verhaal, dat een onthullende waarheid aan het licht brengt over prinses Diana. ‘Ik zie het filmscenario al helemaal voor me. Koninklijk Complot is geen complottheorie, maar een overtuigend verhaal dat verfilmd moet worden,’ aldus Kerckhofs. Kerckhofs zal in dit project in eerste instantie optreden als executive producer.

Roemmich laat vanuit Los Angelos weten:

Noble House Entertainment Pictures is excited to secure the movie rights to the Dutch Book, “Koninklijk Complot” written by Linda Udo. I find the book full of intrigue and suspense and truth and it presents all the elements of a thriller that finally reveals some of the mystery and unanswered questions, surrounding the life of Diana Spencer. I will begin the screenplay and development of this exciting film.

Koninklijk Complot, een opzienbarend verhaal

auteur Linda Udo Boek Koninklijk Complot NAU Uitgevers te BlaricumRuim 17 jaar heeft onderzoekjournaliste Linda Udo gewerkt aan haar boek die de mysterieuze dood van prinses Diana aan het licht moet brengen. Haar conclusie is opmerkelijk. Volgens haar is er sprake van een schokkend complot: de in 1997 ‘verongelukte’ prinses Diana werkte zelf mee aan haar verdwijning, geholpen door niemand minder dan Dodi Fayed.

Linda’s jarenlange onderzoek heeft haar een unieke kijk gegeven op Diana’s leven en de gebeurtenissen in de nazomer van 1997. Als geen ander verdiepte ze zich in Lady Di.

 

Daardoor heeft zij een waarheid boven water gekregen, die de geheime dienst, het Britse koningshuis en de regering tientallen jaar verborgen hebben weten te houden.

Voor de lezers van ´Koninklijk Complot´ is een bijzondere website beschikbaar waar alle bewijsvoering is terug te vinden die de schrijfster, tijdens haar onderzoek, heeft verzameld. Historische beelden, onthullende films, originele bewijzen en veel fotomateriaal zijn hier op te zien.Koninklijk Complot 9789491535970

´Koninklijk complot´, het eerste boek van Linda Udo (1964) verscheen eind augustus 2014. Het boek was vanaf de lancering in Nederland en Vlaanderen al meteen een succes en veel lezers waren diep onder de indruk van Linda´s bevindingen. Dat binnen twee jaar tijd al sprake is van een verfilming is redelijk uniek. En vanuit Amerika is er ook al belangstelling voor een boekeditie.

Over regisseur Kenneth Kerckhofs

Kerckhofs ontwikkelde verschillende filmscripts en werkt momenteel aan een kort filmproject met een beroemde Hollywood actrice, maar ook aan een kortfilm met een bekende, sterke Vlaamse cast. Daarnaast was hij associate producer van de film ´Johnny Walker´ van de Belgische regisseur Kris De Meester. Met zijn nieuwste film ‘Angst’, welke tot op heden vertoond werd op 20 filmfestivals, sleepte hij meerdere prijzen (o.a. ‘Best Director 2015’ op het Hollywood Film Festival in Malaga, Spanje) en meerdere nominaties in de wacht. Voor deze film werkte hij onder meer samen met de Nederlandse producent Willem Thijssen die al twee Oscars en een BAFTA won.

Over regisseur en producent Mark Roemmich

Mark Roemmich, President en CEO van Noble House Entertainment, ontwikkelde als regisseur en producent verschillende films, waaronder ´Ask the Dust´ (2006), Taylor (2005) en Black Widow (2010). Voor zijn film Taylor ontving hij in 2005 tijdens het Independent Film Festival in New York, de nominatie ‘Best Director Award’.

Meer informatie over Mark Roemich: http://nhepictures.com

Meer informatie over Kenneth Kerckhofs: www.kennethkerckhofs.be

Meer informatie over Linda Udo en haar boek ´Koninklijk Complot´ www.langlevediana.nl.

Zie ook de boektrailer https://youtu.be/6AElUktEJco