Costen ende Baeten

Lucia Douwes Dekker

Willem Bol

ISBN: 978949153567

“WIJ BELOVEN NIET. WIJ VERZEKEREN” Een lange strijd tegen verzekeraars

Willem Bol beschrijft in ‘Costen ende Baeten’ zijn jarenlange strijd tegen verzekeraars. De financiële malaise voor zijn gezin en zijn eigen lichamelijke malaise begon rond 2009 toen hij wegens een hernia arbeidsongeschikt raakte.

Hij deed een beroep op zijn AOV verzekering van Generali. Deze verzekeringsmaatschappij stopte de uitkering vervolgens wegens – in hun ogen vastgestelde fraude door hem. Ook meldde ze Willem Bol aan bij het externe frauderegister.

Al vele kranten, tijdschriften en televisieprogramma’s interviewden Willem Bol de afgelopen jaren. Dit boek schetst een verbijsterend beeld van deze en andere verzekeringsmaatschappijen. Die, zonder enige zelfreflectie, niet schromen om alles uit de kast te halen voor het realiseren van meer ‘Baeten’.

Alles komt voorbij in Costen ende Baeten: van frauderende keuringsartsen, geheimzinnige bezoekjes en bedreigingen, anonieme brieven aan journalisten en detectives. Zelfs tot aan valsheid in geschrifte door het rommelen van de verzekeringsmaatschappij met een rechtbankvonnis.

Voormalige verzekeringsmaatschappij Generali durfde Willem Bol nooit voor verzekeringsfraude aan te klagen. Maar hij werd wel een immens verzekeringsslachtoffer. De juridische strijd is anno nu nog steeds niet afgewikkeld.

De terugkeer van Julia Caglieri

Het leven heeft mij geleerd, dat men altijd eenzaam is wanneer het onrecht bestreden moet worden. Het enige dat men nodig heeft is een sterke vuist en een onbevreesd gemoed.

Olivier B. Bommel (Bommelsaga – Marten Toonder)
Lucia Douwes Dekker

Willem Bol

De sleutel tot succes in zijn werk was ‘altijd transparant opereren, geen gekonkel en geen spelletjes spelen’. Na een carrière in het bankwezen, werd hij bij het publiek bekend als de populaire NCRV televisiepresentator. Daarna maakte hij achter de schermen talloze televisieprogramma’s. Hij was onder andere bedenker van RTL Business Update en maakte als Uitvoerend Producent van Domino Day een Europees televisiesucces.

 

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932