De gelukkige cavia

Lucia Douwes Dekker

Schrijfster: Bernice Muntz, dierentrainer

ISBN: 978941535857

HET UITGEBREIDE BOEK VOOR IEDERE CAVIA LIEFHEBBER

Over verzorging, voeding, huisvesting, gezondheid, spelen & trainen!

Na het grote succes van High Five met je konijn en Het gelukkige konijn komt de bende dierentrainer Bernice Muntz opnieuw met een boek dat onontgonnen terrein beschrijft.

  • Hoe maak je een schuw diertje als de cavia nu echt goed tam?
  • Hoe leer je hem de plas op de bak te doen?
  • Hoe koppel je je cavia aan een vriendje?

Allemaal onderwerpen die in De gelukkige cavia´ worden beschreven op de interessante en inspirerende manier die Bernice eigen is. Het boek voor alle (jong) volwassenen die meer willen weten over cavia’s. Of dat nu enthousiaste cavia eigenaren zijn, ouders die hun kind een cavia gunnen of professionals uit het dierenvak: met dit boek kan de lezer zijn kennis over het gedrag en de behoeften van een cavia aanzienlijk verdiepen. Dat is leuk en belangrijk volgens Bernice, want door meer met dit leuke huisdier bezig te zijn versterkt de band en wordt het leven van de cavia een stuk interessanter!

De gelukkige cavia beschrijft op een praktische, leesbare manier onderwerpen als: het natuurlijke gedrag en behoeften, de juiste leefomgeving, gezondheid en ziektes, verzorging, voeding, opvoeding, spelen en nog veel meer. Het boek bevat meer dan 450 kleurenfoto’s die de tekst handig illustreren en de lezer stap voor stap begeleiden bij bijvoorbeeld het aanleren van een leuk spelletje. De kaders met Tips&Knabbels zijn hapklare brokjes informatie om op te kauwen en van te genieten.

 

DESKUNDIGEN OVER DIT BOEK:

Stijn Peters, dierenarts, Dierenziekenhuis Eindhoven:”Jarenlang hebben we genoten van onze eigen cavia’s. Dit boek doet mij weer terug verlangen naar deze koddige, piepende viervoeters. Het is een must have voor iedereen die meer wil weten van zijn cavia. Ga dieper in op de voeding en verzorging van je cavia en vind alles over zwangerschappen en ziektes.”

 

Sophie Witschge, diergedragsdeskundige en docent dierverzorging Terra MBO Meppel: “Eindelijk is de kennis over de cavia gebundeld in één goed en informatief boek. Met als “vette” bonus duidelijke, praktische uitleg over trainen en spelen met je cavia! Het boek is om die reden zeker ook interessant voor de ervaren cavia-eigenaar. Als docent dierverzorging vind ik dit boek ook absoluut een aanrader voor de professionals in de gezelschapsdierenbranche. De cavia is nog steeds een van de populairste huisdieren voor kinderen, en goede voorlichting begint met een goede informatiebron!”

 

Frank Dales, algemeen directeur van de Dierenbescherming: “Om een goed welzijn voor de cavia’s te waarborgen, moeten eigenaren van cavia’s kennis hebben over de specifieke (gedrags)eigenschappen van cavia’s. Voor cavia’s is het van essentieel belang voor hun welzijn om samen met een of meer andere cavia’s in een zeer ruime, goed ingerichte huisvesting te worden gehouden. ´De gelukkige cavia´ levert op een prettige en boeiende manier een goede bijdrage aan een verantwoorde omgang met cavia’s. Ik steun dit boek daarom van harte.”

Ann Sophia

Met je cavia'(s) kun je echte maatjes zijn. Dit boek leert je hoe je je cavia tam en zindelijk kunt maken, hoe je hem moet verzorgen, hoe je hem kunt opvoeden en trainen, en hoe je hem een zo lang mogelijk gelukkig leven kunt geven. Iedereen met een cavia zou dit boek moeten lezen.

Sacha Gaus van de Martin Gaus Academie

Lucia Douwes Dekker

Bernice Muntz

Bernice Muntz is dierentrainer, dierengedragstherapeut en presenter. Daarnaast werkt zij met veel plezier als stress en burn-out coach met mensen. Voor haar specialisatie en passie, het verminderen van stress en angst bij zowel dier als mens, volgde ze opleidingen in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen, webinars, trainingen, ontwikkelt (e-learning) opleidingen en deelt als educatiemanager bij kenniscentrum Edupet haar kennis over konijnen en cavia’s met zowel eigenaren als professionals. 

Daarnaast is Bernice auteur van de succesvolle boeken High Five met je konijn, Een konijn erbij, De gelukkige cavia en Het gelukkige konijn. Het boek ‘High Five met je konijn’ is ook digitaal in het Engels beschikbaar: High Five with your rabbit.

Na haar opleiding tot hondengedragstherapeut, haalde zij o.a. het SATS-trainers certificaat. Zij werkte met allerlei soorten dieren zoals dassen, schapen, katten, konijnen, cavia´s en zelfs een kaaiman. Zodat deze dieren vrijwillig meewerken aan bijvoorbeeld verzorgende handelingen en dierenartstrainingen. Dit heeft als voordeel dat stress en angst zoveel mogelijk voorkomen wordt en daarmee het welzijn voor het dier verhoogd.

Bernice hoopt dat door het lezen van haar boeken, mens en dier nog meer plezier aan elkaar beleven. www.dierentrainer.nl

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932