De Surinaamse Connectie

Lucia Douwes Dekker

Auteur: Raymond K.

ISBN: 9789491535826

Paramaribo

Baas, ik ben er helemaal klaar voor,’ zei Steven in het grote landhuis tegen de charismatische man. Die glimlachte en stopte wat spullen in een lederen reistas. ‘We vertrekken meteen naar Zanderij, er staat een vliegtuigje gereed dat ons naar Washabo vliegt.

De Beechcraft Turboprop steeg op vanuit de Venezolaanse jungle richting Washabo met Eduardo – expert in transporten tussen Colombia, Venezuela en Suriname – aan boord voor een ontmoeting met een mysterieuze man. Het bezoek zou volledig anoniem blijven.

                                                           * * * * *

Guyana Roger, een van de grootste cocaïne-exporteurs naar de VS, geniet van een vrij leven. Als onderwereldfiguur heeft hij ook contacten met leiders in Suriname. Levert rebellen wapens en staat bekend om zijn meedogenloos moordcommandoteam.

                                                            * * * * *

Spanje Ray wordt gebeld door zijn Surinaamse vriend Wilfred. ‘Ray, geloof me, dit is de allergrootste man uit mijn land, ze hebben een kapitein nodig’. 

Enkele maanden later zegt Ray tegen zijn zeilmaatje: ‘Wij zijn klaar, het is een kwestie van ons boeltje pakken, richting Tenerife vliegen, bevoorraden en dan zijn we onderweg’. Het was heel laat in het jaar en het kon wel eens een onstuimig zeilreisje worden, dacht hij.

Raymond K. schreef zijn eerste ultra spannende boek Kapitein Coke in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, waar hij na zijn laatste aanhouding in 2015 onder gevaarlijke omstandigheden verbleef.

In De Surinaamse Connectie schrijft Raymond over een avontuurlijke zeiltocht op een 11 meter lang jacht De Esmeralda van Tenerife tot een laadpunt voor de Surinaamse kust. Met enorm slecht weer, motorpech en op voedselrantsoen wordt aan boord gevreesd voor het verlies van de lading en voor schipbreuk. Niet alleen op de Atlantische Oceaan loert het gevaar. In Suriname en Nederland schijnt men eigen, vooral andere plannen voor de lading te hebben. Een bizarre zoektocht met een ATR72 op zee volgt. Na de vele versleutelde telefoonberichten blijkt dat de connecties liegen en bedriegen. Na alweer een bezoek van Surinaamse ‘kledingkasten’ wordt midden in het tropische Trinidad een radicaal besluit genomen.

Raymond K. laat de lezers – wederom – achter met de boodschap dat leven in de criminaliteit niets dan helse pijn en teleurstelling brengt.    

Kapitein Coke

Het kon nog wel eens een onstuimig zeilreisje worden.

Raymond K. zelf aan het woord

Lucia Douwes Dekker

Raymond K.

Een avonturier & spijtoptant met een veel groter verhaal

In 2015 berichtten de Nederlandse kranten dat de toen 48-jarige Raymond K. met een zeilboot tjokvol cocaïne was gearresteerd voor de Braziliaanse kust. Een Franse onderzoeksrechter zei na zijn uitspraak tegen hem: ‘Raymond, het is jammer dat je nooit met me hebt willen praten, want ik zou zo graag een dag met je zitten om alle avonturen en verhalen van je te horen.’
In 2017 verscheen zijn eerste spannende boek Kapitein Coke over waargebeurde avonturen van een Nederlandse cocaïnesmokkelaar en cocaïnetransporten (inmiddels 4de druk). Eind 2018 kwam het vervolg van dit boek uit met de titel De Surinaamse Connectie, wederom een ultra spannend verhaal over enkele kopstukken uit zowel de onder- als de bovenwereld in Nederland en Suriname.

Raymond K. schreef zijn eerste boeken in het geheim in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, waar hij na zijn laatste aanhouding in 2015 onder gevaarlijke omstandigheden verbleef.

In 2019 heeft hij de gevangenis mogen verlaten.

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932