Een konijn erbij

Lucia Douwes Dekker

Schrijfster: Bernice Muntz, dierentrainer

ISBN: 9789081771399

KONIJNEN HEBBEN EEN MAATJE NODIG

Het beste boek voor een tweede, derde konijn als huisdier!

Het boek voor iedereen die wil weten hoe je een nieuw konijn succesvol introduceert bij een maatje of een bestaande groep. Je leert stap voor stap op de juiste manier koppelen met een methode die bij jou en je konijn past. Met aandacht voor stress, angst en agressief gedrag: hoe herken je het en wat kun je dan doen? En als de koppeling niet lijkt te slagen? Ook daarvoor worden oplossingen besproken.

Aan de hand van een uniek fotodagboek kijk je real life mee bij een koppeling tussen twee konijnen. Kortom: een handboek bomvol achtergrondinformatie, instructies, praktijkvoorbeelden, tips & trucs en prachtige kleurenfoto’s.

DESKUNDIGEN AAN HET WOORD OVER DIT BOEK:

Eén konijn is géén konijn: konijnen hebben behoefte aan een maatje. Het is belangrijk de juiste match te maken en dit boek helpt daar zeker bij. Mooi dat steeds meer mensen willen weten wat konijnen echt nodig hebben!”

Drs. F.F. Lamkamp, directeur/bestuurder Dierenbescherming

 

“Together is better: dat geldt zeker voor konijnen! Bernice weet wederom als geen ander exact te verwoorden wat er nodig is om konijnen gelukkig te laten zijn. In een prachtig boek met pakkende voorbeelden en praktische tips zet ze op eenvoudige wijze een complexe uitdaging uiteen: hoe van twee konijnen één gelukkig stelletje te maken. Van het uitkiezen van een (nieuw) konijn tot een stabiele situatie thuis. Dit boek is een aanrader voor de moderne konijnenvriend en een absolute must voor iedereen die konijnen wil houden!”

Willem-jan Kitslaar, dierenarts

 

“Na duizenden koppelingen weet ik: het kan een pittige klus zijn, maar het resultaat is het altijd meer dan waard! Met behulp van dit boek zet je emotie en frustratie aan de kant en weet je precies wat je moet doen. Met een tevreden konijnenstel als uitkomst. Succes!” Wilma Moolenbeek, Konijnenopvang BunnyBin

Ann Sophia

Ik hoop dat konijnenliefhebbers veel leren van mijn boek Een konijn erbij want deze leuke huisdieren verdienen dit dubbel en dwars

 Bernice Muntz, dierentrainer

Lucia Douwes Dekker

Bernice Muntz

Bernice Muntz is dierentrainer, dierengedragstherapeut en presenter. Daarnaast werkt zij met veel plezier als stress en burn-out coach met mensen. Voor haar specialisatie en passie, het verminderen van stress en angst bij zowel dier als mens, volgde ze opleidingen in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen, webinars, trainingen, ontwikkelt (e-learning) opleidingen en deelt als educatiemanager bij kenniscentrum Edupet haar kennis over konijnen en cavia’s met zowel eigenaren als professionals. 

Daarnaast is Bernice auteur van de succesvolle boeken High Five met je konijn, Een konijn erbij, De gelukkige cavia en Het gelukkige konijn. Het boek ‘High Five met je konijn’ is ook digitaal in het Engels beschikbaar: High Five with your rabbit.

Na haar opleiding tot hondengedragstherapeut, haalde zij o.a. het SATS-trainers certificaat. Zij werkte met allerlei soorten dieren zoals dassen, schapen, katten, konijnen, cavia´s en zelfs een kaaiman. Zodat deze dieren vrijwillig meewerken aan bijvoorbeeld verzorgende handelingen en dierenartstrainingen. Dit heeft als voordeel dat stress en angst zoveel mogelijk voorkomen wordt en daarmee het welzijn voor het dier verhoogd.

Bernice hoopt dat door het lezen van haar boeken, mens en dier nog meer plezier aan elkaar beleven. www.dierentrainer.nl

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932