Het gelukkige konijn

Lucia Douwes Dekker

Schrijfster: Bernice Muntz, dierentrainer

ISBN: 9789491535741

Het allerleukste boek over konijnen voor alle konijnenliefhebbers, jong en oud!

Wat maakt een konijn gelukkig? Lekker veel hooi, een ruime en schone kooi, elke dag een paar uur loslopen, een schuilplaats, een maatje en voldoende geestelijke uitdaging. In dit boek vind je alle informatie om aan deze behoeften vorm te geven.

Waarvan worden konijnen echt blij?

Ze beleven bijvoorbeeld veel plezier aan activiteiten zoals speuren en scheuren: samen spelen is nog nooit zo leuk geweest. Ze zijn dol op speeltjes en gezonde hapjes. Hooiruifjes, slingers van sisaltouw en van groenten: voortaan maak je ze eenvoudig zelf of samen met je kind aan de hand van de duidelijke foto’s en beschrijvingen in dit boek. Zo wordt het leven met en voor je konijnenmaatje aangenamer, interessanter en afwisselender.

En heb je eens iets te vieren? Ook je konijn doet mee! Verwen hem met een luxe ´high tea´ met bijzondere konijnenkoekjes en hooithee. Wees creatief met groenten, fruit en de staafmixer en laat hem steeds weer een andere lekkernij ontdekken. Een gelukkig konijn is ook een gezond konijn. Hoe je je knager in topvorm houdt, wordt hier uitgebreid beschreven, evenals de manier waarop je je konijn goed kunt opvoeden en socialiseren met andere huisdieren en kinderen. Denk je alles al te weten over je maatje? Spijker je kennis bij met Konijnologie. Veelvoorkomende kwaaltjes leer je herkennen en voorkomen. En waarom rent je konijn ineens rondjes om je voeten?

Na het lezen van Konijnengedrag begrijp je hem veel beter. Wie denkt dat konijnen saai zijn, heeft ´Het gelukkige konijn´ nog niet gelezen! Bernice hoopt dat mensen door het lezen van haar boek een andere kijk op hun konijn krijgen, nieuwe ideeën opdoen en samen met hem vele uren speelplezier beleven. Zij hoopt dat er steeds meer huiskonijnen gehouden worden op een gelukkige en konijn-waardige manier. Want dat heeft dit leuke huisdier dubbel en dwars verdiend!

“Het welzijn van konijnen is vaak onderbelicht. Het gelukkige konijn levert op een prettige en boeiende manier een goede bijdrage aan een verantwoorde omgang met konijnen. Ik steun dit boek daarom van harte.”

Frank Dales, algemeen directeur van de Dierenbescherming

Ann Sophia

Ik hoop dat konijnenliefhebbers na het lezen van Het gelukkige konijn een andere kijk op hun konijn krijgen want dit leuke huisdier verdient dit dubbel en dwars

 Bernice Muntz, dierentrainer

Lucia Douwes Dekker

Bernice Muntz

Bernice Muntz is dierentrainer, dierengedragstherapeut en presenter. Daarnaast werkt zij met veel plezier als stress en burn-out coach met mensen. Voor haar specialisatie en passie, het verminderen van stress en angst bij zowel dier als mens, volgde ze opleidingen in binnen- en buitenland. Ze geeft lezingen, webinars, trainingen, ontwikkelt (e-learning) opleidingen en deelt als educatiemanager bij kenniscentrum Edupet haar kennis over konijnen en cavia’s met zowel eigenaren als professionals. 

Daarnaast is Bernice auteur van de succesvolle boeken High Five met je konijn, Een konijn erbij, De gelukkige cavia en Het gelukkige konijn. Het boek ‘High Five met je konijn’ is ook digitaal in het Engels beschikbaar: High Five with your rabbit.

Na haar opleiding tot hondengedragstherapeut, haalde zij o.a. het SATS-trainers certificaat. Zij werkte met allerlei soorten dieren zoals dassen, schapen, katten, konijnen, cavia´s en zelfs een kaaiman. Zodat deze dieren vrijwillig meewerken aan bijvoorbeeld verzorgende handelingen en dierenartstrainingen. Dit heeft als voordeel dat stress en angst zoveel mogelijk voorkomen wordt en daarmee het welzijn voor het dier verhoogd.

Bernice hoopt dat door het lezen van haar boeken, mens en dier nog meer plezier aan elkaar beleven. www.dierentrainer.nl

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932