KAKEIBO

Lucia Douwes Dekker

Schrijfsters: Inge Boot en Marina Steinmann

ISBN: 9789491535758

Waar blijft mijn geld toch iedere maand?

Wie vraagt zich dat ook wel eens af? Geld dat voor het einde van de maand al bijna op is. Door alle digitale betalingen als pinnen en creditcards zijn we het gevoel van de fysieke waarde van geld eigenlijk kwijt aan het raken. Geld is minder tastbaar aan het worden voor ons, letterlijk en figuurlijk. En daarmee verliezen we inzicht &overzicht in ons financiële leven.

Een KAKEIBO brengt financiële rust en financiële vrijheden. Japan kent eeuwenoude tradities en wijsheden van eenvoud, schoonheid en minimalisme. Een van deze in de Japanse geschiedenis is die van de KAKEIBO, al meer dan honderd jaar een fenomeen. Een van Japans eerste vrouwelijke journalisten, Hani Motoka, schreef rondom 1900 daar al veelvuldig over. Japanse vrouwen verdelen vooraf geld in porties en schrijven uitgaven op in hun Kakeibo. Nog steeds leeft deze KAKEIBO-traditie enorm bij Japanse vrouwen. 

KAKEIBO gaat eigenlijk over je geld bewuster uitgeven: het staat voor het bijhouden van je uitgaven, maar dan op een eenvoudige manier. Door juist je uitgaven bewust op te schrijven ga je bewuster ervaren wat je uitgeeft en vooral waaraan. Mindful met je geld omgaan betekent ook dat je onbewust minder geld gaat uitgeven en gaat sparen. En dat is de kracht van KAKEIBO.

De ‘VIJF Kakeibo STAPPEN’ geven je inzicht wat je per maand werkelijk kunt overhouden. Iedere week schrijf je je contante en pinuitgaven op in je Kakeibo en zie je – hoe confronterend misschien ook – of je te veel hebt uitgegeven of juist dat er onderaan de streep nog geld over blijft. Het kost je misschien een uurtje per week maar dan heb je een heel jaar financiële rust in het verschiet als je de handige tips in de Kakeibo volgt en aanhoudt.

KAKEIBO start iedere maand met inspirerende thema’s zoals het Japanse WabiSabi, over de manier van leven: wat is er nodig en wat is overbodig. Het thema Pay it forward: geven vanuit je hart en een goede daad doorgeven. En de mooie Japanse filosofie ‘Kaizen’ dat staat voor een goede verandering in kleine stappen nemen, om beter in balans te blijven. Grote stappen nemen maakt dat je omvalt of dat het niet het juiste resultaat oplevert. Kaizen betekent ook: uiteen halen en opnieuw in elkaar steken maar dan op een betere manier.

Voor je KAKEIBO is dat je persoonlijke administratie voor een keer flink uiteen gehaald wordt met als doel je financiën te verbeteren. Je zult zien dat je en je gevoelswaarde voor geld weer terugkrijgt en dat je meer financieel bewustzijn en evenwicht gaat ervaren voor een gelukkiger leven zonder financiële stress.

De KAKEIBO missie is om je mindful te inspireren met deze prachtig oude Japanse filosofie en dat je financiële stress verbant naar het verleden. Dankzij je KAKEIBO krijg je enorme rust, voldoening en financiële vrijheid. Heel ZEN dus ook.

De terugkeer van Julia Caglieri

En toen kwam op een dag het besef dat het risico om financieel opgevouwen in de knop te blijven zitten groter was dan het risico om financieel te groeien en te bloeien

Lucia Douwes Dekker

Inge Boot & Marina Steinmann

De auteurs van Kakeibo zijn Inge Boot en Marina Steinmann. Naast partner en moeder zijn zij  beiden Lean Sensei.

Van oorsprong is Lean een Japanse filosofie om bedrijfsresultaten te verbeteren en meer klantwaarde te creëren.  Inge en Marina behaalden allebei een Lean Six Sigma Black Belt en zijn projectmanagers van verbeter/verandertrajecten en geven trainingen bij een grote overheidsinstelling. Enkele principes van Lean – kwaliteit, verbetering en beheersing – raken ook aan het idee achter Kakeibo; het plannen, verbeteren en beheersen van je eigen financiën.

Gebaseerd op hun voorliefde voor enkele Japanse filosofieën en hun brede deskundige ervaringen in de praktijk, ontwikkelden Inge en Marina deze Nederlandse Kakeibo voor vrouwen om hen in te wijden in deze prachtige Japanse kunst en filosofie om financieel te groeien en te bloeien.

www.kakeibo.nl

 

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932