Manzanilla

Eugenie Smits van Waesberghe

Schrijfster: Jose Kruijer

ISBN: 9789491535628

Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer met hun gezin, familie en vrienden. Dat valt voor Hester nog te bezien. 

Twee hartsvriendinnen krijgen – na hun afstuderen – een reis cadeau naar het mooie Curaçao. Een van hen was daar liever niet geweest. Twintig jaar later verhuist Hester met haar man Koert en hun twee jonge dochters van een Amsterdams grachtenhuis naar een groot, oud familiehuis in het fraaie duindorp Schoorl.

Haar echtgenoot belooft haar een prachtige zomer, een geweldig jaar zelfs, met hun gezin, familie en vrienden. Dat valt voor Hester nog te bezien. Voor ze het beseft neemt haar flierefluiterige zus Meike haar intrek in hun zomerhuis.

Bemoeien Koerts bazige tante Odette en irritante nicht Bowien zich met Hesters gezin. En stort haar man zich op zijn eeuwige Ik vertrek project. Hester zelf besluit haar oude liefde, lesgeven, weer op te pakken. Als dan eindelijk de ‘prachtige’ zomer begint, wordt deze ingeluid met een toxische boodschap.

Manzanilla is een spannende roman over familieliefde en – ergernissen.                        Over oud en nieuw leed, over vriendschappen en school(plein)perikelen.               Over de dunne lijn tussen voortdurende twijfel en toewijding van een                              vrouw in de bloei van haar leven.

Vrouwenthrillers.nl over Manzanilla: “Kruijer heeft een fijne verteltrant, ze zet de personages levensecht neer en laat ze herkenbare situaties meemaken. De herkenbaarheid doet meeleven en dit samen met het lichte spanningsveld maakt de drang tot doorlezen alleen maar groter”.

Zwartboek Adoptie

Geluk is nooit vanzelfsprekend

quote uit de spannende roman ‘Manzanilla’
Eugenie

Jose Kruijer

De Noord-Hollandse schrijfster José Kruijer (1972) is een echte juf. Naast haar tomeloze inzet voor ‘haar’ kinderen in de klas, is ze moeder van twee tienerzonen en echtgenote van Erik Kruijer. Als hobby zond ze jarenlang rake slagzinnen in en daarmee won ze vele cadeaus en vaak geldprijzen. Toen haar gezin – in haar ogen – daaraan gewend raakte, wendde ze haar woordencreativiteit aan voor het schrijven van boeken. Najaar 2017 verscheen de eerste druk van Verzwegen.

Lezers waren zo enthousiast over dit boek dat na een maand al de tweede druk volgde. In januari 2018 verkozen lezers ‘Verzwegen’ tot 2de “Beste Nederlands VrouwenThriller Boek 2017”. Een jaar later verscheen de derde druk van Verzwegen.

Met Manzanilla dat een jaar later uit kwam oogstte José opnieuw vele enthousiaste lezersreacties en ontving zij prachtige recensies van de grootste Nederlandse boekleesgroepen. 

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932