Ogen van liefde

Lucia Douwes Dekker

Schrijfster Patricia Vorstenbos

ISBN: 9789491535840

Hopelijk gaan zijn ogen me de weg wijzen naar het antwoord op  mijn vragen

 Een jonge, westerse vrouw reist alleen naar het fascinerende Nepal waar ooit haar hippie ouders de liefde voor elkaar vonden. Daar wil de onbevangen en licht chaotische Amber zich onderdompelen in boeddhistische sferen.  

En Engelse taallessen geven aan monniken om zo zelf boeddhistische lessen te volgen. Ze geniet van de bijzondere ontmoetingen met spirituele mensen in kloosters, van de natuur en cultuur in de bergen van Nepal en beleeft iedere dag wel een geluksmoment.

Tijdens een kleurrijk feest te midden van duizenden boeddhisten wordt Amber als een magneet aangetrokken door de prachtig geschilderde ogen op de tempel van Boudhanath en een tel later staat zij oog in oog met een bijzonder mooie monnik.

Met alle tegenstrijdige emoties die ze ervaart volgt Amber deze mysterieuze man – een vooraanstaand boeddhistisch leider,  in een fysieke en spirituele ontdekkingsreis naar echte liefde.

Reeds jaren geleden kwam Patricia Vorstenbos in Nepal al in aanraking met het werkelijke boeddhistische leven. Op een van haar rondreizen ontmoette zij deze ‘Amber’ in het echt en vernam haar waargebeurde en onthutsende relaas. Want zo zegt Patricia: ‘Dit verhaal is te mooi en te bijzonder om het niet aan het papier toe te vertrouwen. Een verhaal wat nu nog alleen bekend is in de hoogste boeddhistische kringen.’

 

De terugkeer van Julia Caglieri

Dit verhaal is te mooi en te bijzonder om het niet aan het papier toe te vertrouwen.

QUOTE van Patricia Vorstenbos over haar roman ‘Ogen van liefde’

Lucia Douwes Dekker

Patricia Vorstenbos

Patricia Vorstenbos heeft al meer dan twintig jaar een van de leukste functies die er bestaat: ze is een BABS. Een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dat doet ze vol verve. En ook al is ze van huis uit fiscalist en was ze ooit manager Private Banking, haar hart ligt bij het schrijven (haar eerste boek Mijn leven stond stil zag het levenslicht in 2015), haar hondje Beer en het reizen met haar man Cor.

Met de talloze bezoeken aan Nepal kwam Patricia in aanraking met het werkelijke boeddhistische leven en brachten haar op het idee om lokale families te helpen met het genereren van inkomsten. Zo ontwierp zij jarenlang shawls die ze liet maken in Nepal.

Daarbuiten heeft zij samen met haar echtgenoot een stichting in Nepal die kinderen naar school laat gaan. Door deze verbindingen werd zij ingewijd in het echte leven van deze families, en kwam dichter bij dan menig toerist ooit.

Recent verschenen

VOLG ONS

Actueel

Volg onze schrijvers en blijf op de hoogte van onze nieuwe boeken

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van nieuwe titels!

NAU Uitgeverij

Postbus 146

1260AC BLARICUM

035 5241932